Βελουτέ φάβας με μπέικον

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, καρότα και σέλινο και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά. Κόψτε τις μισές φέτες μπέικον σε κύβους και σοτάρετε με τα λαχανικά για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας το θυμάρι.
Προσθέστε 7 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, τη φάβα και αφήστε τα να βράσουν , στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 40 έως 45 λεπτά, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι προς το τέλος, μέχρι να μαλακώσει πλήρως η φάβα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ η υφή της ή ανακατέψτε μικρές ποσότητες κάθε φορά στο μπλέντερ σας. Μόλις αναμειχθεί καλά όλη η σούπα, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα ταψί, τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος και απλώστε τις υπόλοιπες φέτες μπέικον. Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Μοιράστε τη σούπα σε πιάτα και γαρνίρετε με το τραγανό μπέικον, μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

Σχετικό Προϊόν