Ρεβύθια ψητά με πάπρικα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ με νερό να τα καλύπτει.
Σε μία κατσαρόλα , βάζουμε περίπου 2 λίτρα νερό και βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40-50 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανά.
Σε ένα ταψί, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τα ρεβύθια. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο να πάει παντού.
Σ’ ενα μπολάκι, αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια , ώστε να καλυφθούν από παντού.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα για περίπου 20 λεπτά, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο.
Αφορούμε το αλουμινόχαρτο, τα ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά όχι μέσα ξερά.