Μια πολύ όμορφη δραστηριότητα που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με τα παιδιά μας που θα έχει και επίμορφωτικό χαρακτήρα. Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα τα παιδιά μαθαίνουν πως τα φυτά για να ανθίσουν, να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν χρειάζονται ήλιο, νερό, χώμα, αέρα, και αγάπη. Αφήστε τα παιδιά σας να φροντίσουν το φυτό τους και να γίνουν υπεύθυνα για αυτό.

ΑΣ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΦΑΚΕΣ!

Πάρτε όμορφα γυάλινα, διάφανα μπωλάκια ή αν έχετε κυπελάκια για φύτεμα . Βάλτε λίγο βαμβάκι και βρέξτε το με νερό. Τοποθετήστε σποράκια οσπρίων. Φασόλια, φακές, κουκιά κι αφήστε να «τραβήξουν» την υγρασία από το βαμβάκι. Την επόμενη κιόλας ημέρα θα δείτε αλλαγή στη σπορά σας!

Το «δέρμα» των οσπρίων θα αρχίσει να ζαρώνει ενώ είναι θέμα ελάχιστων ημερών να δείτε τα φυτουδάκια σας να «σκάνε» και να θεριεύουν, δημιουργώντας έναν υπέροχο καταπράσινο κηπάκο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κουκιά και τα φασόλια που «ανοίγουν» στα δύο και μεγαλώνει ο βλαστός τους παρασέρνοντας μαζί του και τις κοτυληδόνες που κάποια στιγμή, ζαρώνουν και πέφτουν.

Ακόμα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φύτρα του νέου φυτού να γαζώνεται πάνω στο βαμβάκι. Οι φακές φτιάχνουν ένα καταπράσινο «γκαζονάκι» από λυγερόκορμα φυτά αλλά και οι φασολιές με τα λυγερόκορμα φυτά μας παραπέμπουν στο γνωστό παραμύθι του Τζάκ και της φασολιάς που τον ανέβασε στους ουρανούς…