Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και παντζάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες 1 εκ. και τα ρίχνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Αυτό τα μαλακώνει και αναδεικνύει ένα ωραίο βάθος γεύσης.
Μόλις ψηθεί το παντζάρι, ανακατέψτε το με ένα μπλέντερ χειρός ή επεξεργαστή τροφίμων.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι, το αλάτι, το σκόρδο, το κόκκινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον πουρέ παντζαριού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κόβουμε τις γλυκές πιπεριές στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους.
Γεμίζουμε το μείγμα στις πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι οι πιπεριές είναι μαλακές και ψήστε λίγο ακόμα αν χρειαστεί.
Προσθέστε προεραιτικά λίγο τυρί της αρεσκείας σας όταν σερβίρετε.

Σχετικό Προϊόν