Η 3αλφα συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα

Η 3αλφα αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας ολοκληρωμένης ολιστικής προσέγγισης με στόχο την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα προχώρησε στην υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τώρα απαριθμεί 53 Μέρη.

Η 3αλφα, με την υπογραφή της Συμφωνίας, έχει ως στόχο να στηρίξει και να ενισχύσει τους στόχους της Συμμαχίας ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το ελληνικό κοινό γύρω από το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων αλλά και να βοηθήσει έμπρακτα στην μείωση του φαινομένου. Ως εκ τούτου δεσμεύεται να συμβάλλει στην ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης, καθώς και στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας. Παράλληλα θα συμβάλλει στην διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό αλλά και στην διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Η σπατάλη τροφίμων είναι μια τεράστια πρόκληση για την χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ενώ η μείωση αυτής μπορεί να αποφέρει τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Η 3αλφα με αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να συμβάλλει στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού επάνω στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων καθώς και στην διάδοση καλών πρακτικών με σκοπό την μείωση του. Γιατί ο βιώσιμος πλανήτης μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν όλοι συμμαχήσουμε υπερ του.

Χρηματική ενίσχυση στους εργαζομένούς μας

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. πρωταγωνιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια στον κλάδο παραγωγής ρυζιών και οσπρίων, χάρη όχι μόνο στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της, αλλά και στο αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό της που καθημερινά δίνει τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στον κοινό αυτό στόχο της αριστείας.

Σε αυτά τα πλαίσια, η 3αλφα προχώρησε στην καταβολή bonus στους εργαζομένους της, ισόποσου με τις μηνιαίες απολαβές τους, συνεκτιμώντας και τις φετινές πρωτοφανείς συνθήκες υπό τις οποίες κατόρθωσαν την απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Κωνσταντίνος Καραγεωργίου, Γενικός Διευθυντής της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., δήλωσε: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όλοι εμείς στην οικογένεια της 3αλφα είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να σταθούμε στην πρώτη γραμμή και να εργαστούμε ασταμάτητα ώστε τα προϊόντα μας να μην λείψουν από κανένα νοικοκυριό. Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και η χρηματική ενίσχυση που προσφέρουμε στους εργαζομένους μας είναι μία έμπρακτη αναγνώριση της σκληρής προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους.»

Προσφορά τροφίμων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., ανταποκρινόμενη  στον ρόλο της ως ηγετική δύναμη στον κλάδο παραγωγής και οσπρίων και ρυζιών στέκεται αρωγός σε μία περιοχή της χώρας, που αυτή τη στιγμή πλήττεται σημαντικά από την πανδημία της Covid19.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, η 3αλφα στήριξε έμπρακτα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες σίτισης. Συγκεκριμένα, προσέφερε 500 κιλά ρύζι και 500 κιλά φακές για τη σίτιση ασθενών και ιατρικού προσωπικού.

Μία χειρονομία ουσιαστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης από την 3αλφα προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προασπίζουν τη δημόσια υγεία, που αποδεικνύει πως και στις πιο δύσκολες συνθήκες όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

H 3αλφα στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες της Σάμου

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., που είναι παρούσα για περισσότερα από 50 χρόνια σε κάθε σπίτι, με σεβασμό στον άνθρωπο και με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης, τηρεί απρόσκοπτα τη δέσμευσή της να στέκεται αρωγός στην ελληνική κοινωνία όταν βρίσκεται σε ανάγκη.Με την προσοχή και το ενδιαφέρον της στραμμένα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται μετά από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο, η 3αλφα προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου 1 τόνο ρύζι και 1 τόνο φακές για τη στήριξη των κατοίκων.Μέσα από αυτή την κίνηση αλληλεγγύης και ζεστασιάς, η 3αλφα αποδεικνύει έμπρακτα ότι στέκεται με ουσιαστικό και άμεσο τρόπο στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται.

H 3αλφα στέκεται στο πλευρό των πληγέντων της Καρδίτσας

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στέκεται αρωγός στις δύσκολες στιγμές των κατοίκων της Καρδίτσας μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την επέλαση του Ιανού.

Με πρώτο και βασικότερο μέλημά της να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν, η 3αλφα προσέφερε 2 τόνους ρύζια και όσπρια στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας για την στήριξη των κατοίκων.

Μέσα από αυτή τη χειρονομία αλληλεγγύης και αγάπης, η 3αλφα για μία ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι παρούσα και δεσμεύεται ότι θα παραμείνει για όσο ακόμα χρειαστεί ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Η 3αλφα ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., η ελληνική εταιρεία που πάνω από 50 χρόνια είναι παρούσα σε κάθε σπίτι, στηρίζει για άλλη μία φορά την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, η 3αλφα στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας και ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που έχουν προκύψει, προχωρώντας σε δωρεά μίας ειδικής νοσοκομειακής κλίνης για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της 3αλφα, Κωνσταντίνος Ε. Καραγεωργίου, στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης: «Σε μια κρίσιμη περίοδο που το υπέρτατο αγαθό της υγείας δοκιμάζεται, είναι καθήκον όλων μας να αλληλοστηριζόμαστε έμπρακτα για να βγούμε μαζί νικητές από αυτή την κατάσταση. Η 3αλφα οφείλει να συνδράμει στην αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19, ανταποκρινόμενη αυτή την φορά στο κάλεσμα για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η σκέψη και η ευγνωμοσύνη μας είναι σε όλους εκείνους που εργάζονται νυχθημερόν και υπό αντίξοες συνθήκες, για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού και να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία. Τους ευχαριστούμε».

 

Προσφορά γευμάτων στο Συσσίτιο Κ.Υ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων, στις 10 Φεβρουαρίου, η 3αλφα έστρωσε το τραπέζι στο συσσίτιο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Η 3αλφα, με σεβασμό πάντα στον άνθρωπο, μαγείρεψε και μοίρασε μερίδες φαγητού στον άστεγο πληθυσμό της πόλης, που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Κ.Υ.Α.Δ.Α.. Συγκεκριμένα, προσέφερε μεσημεριανό γεύμα με θρεπτικές συνταγές από ρεβίθια, γίγαντες και φακόρυζο σε περισσότερους από 1.800 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. πράττοντας με βάση τις αξίες της, με τη δράση αυτή έδειξε για μία ακόμη φορά έμπρακτα τη στήριξή της στους συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε ανάγκη. Κρατώντας σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ένα κομμάτι από το «οικογενειακό» της τραπέζι.

Η 3αλφα ανταμείβει τους εργαζομένους της

Η 3αλφα διαχρονικά αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις ανάγκες των καταναλωτών, χάρη στην αποδοτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της, πόσο μάλλον εν μέσω των δυσμενών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.  Έτσι, με σεβασμό και αίσθημα αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους της τους επιβραβεύει με ένα επιπλέον χρηματικό ποσό ως αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής τους. Είναι μια χειρονομία ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης για την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο.Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. πορεύεται, για μία ακόμη φορά, με γνώμονα τις αξίες της και στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της που για περισσότερα από 50 χρόνια συνεισφέρουν στο «οικογενειακό» μας τραπέζι.

 

Αρωγός στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Η 3αλφα, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που απειλεί την δημόσια υγεία, στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο Αθηναίων στο δύσκολο έργο του.

Συνεχίζοντας τη δέσμευσή της να στέκεται στο πλευρό ευπαθών ομάδων, η 3αλφα προσφέρει 5 τόνους ρύζι για να καλύψει τις ανάγκες δίμηνης σίτισης όσων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη περίοδο, αποτελεί ένα «κοινωνικό μηχανισμό» με διανομές τροφίμων κατ’ οίκον σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα λόγω των δυσμενών συνθηκών.Για μία ακόμη φορά, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., πιστή στις αξίες της για περισσότερα από 50 χρόνια, δίνει το παρών και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τα θρεπτικά αγαθά  από το «οικογενειακό» της τραπέζι.