Ρύζι Parboiled με άγριο και γαλοπούλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές και μαλακό, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το άγριο ρύζι, το ζωμό κότας και το φύλλο δάφνης.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι, περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια γαλοπούλας.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε για γεύση και μετά το φρέσκο φασκόμηλο. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικό Προϊόν