Φασόλια ψιλά με όστρακα

Εκτέλεση

Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο  νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μισοβρασμένα φασόλια και χλιαρό αλατισμένο νερό μέχρι να σκεπαστούν 2 δάχτυλα σε ύψος. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για ½ ώρα.

Για να ξεκινήσετε τα θαλασσινά, πλύνετε καλά τα κελύφη, απορρίπτοντας όποια μείνουν ανοιχτά. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά χωρίς να το αφήνουμε να μαυρίσει και μετά προσθέτουμε τα όστρακα, τις νιφάδες τσίλι και το κρασί. Βάλτε το  καπάκι και μαγειρέψτε, κουνώντας το τηγάνι από καιρό σε καιρό μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη, αποκαλύπτοντας το κρέας τους μέσα. Απορρίψτε τυχόν κελύφη που δεν έχουν ανοίξει. Βγάλτε τα μισά όστρακα , αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και κρατήστε μόνο από μέσα το κρέας τους, αφήνοντας τα άλλα μισά με τα κελύφη τους για διακόσμηση. Τώρα αναμίξτε τα όλα μαζί  και το μαϊντανό με τα φασόλια και ζεσταίνετε ελαφρά. Τρίψτε φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρετε σε ένα πιάτο με τη σάλτσα τους και φάτε με ψωμί.

Σχετικό Προϊόν