Σαλάτα φακές με πλιγούρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις φακές. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις φακές, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το 1 λίτρο ζωμού και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Ξεπλένουμε το πλιγούρι καλά και το  σιγοβράζουμε σε 300ml ζωμού με κλειστό καπάκι και χωρίς να ανακατεύουμε.

Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ανακατεύουμε τις φακές, με το πλιγούρι, το καρότο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, ρίχνουμε τη sauce, ανακατεύουμε, προαιρετικά προσθέτουμε κι άλλο μαϊντανό.