Οσπριάδα με ρύζι basmati

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε την οσπριάδα για 8-10 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε και σουρώνουμε.

Σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι καρύδας. Προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την οσπριάδα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μετά από 45-50 λεπτά προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα φέρνουνε σε βρασμό το ρύζι με το ρύζι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά εκτός φωτιάς.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

 

Σχετικό Προϊόν