Φάβα με γαρίδες

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη.

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μπολ. Προσθέτουμε την γλυκιά & καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από τη φάβα και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ χειρός.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τη φάβα ζέστη. Προσθέτουμε τις γαρίδες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό.