Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και βασιλικό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε το κεφάλι και τα πλοκάμια από το σώμα.

Αδειάζουμε το σώμα αφαιρώντας τα εσωτερικά (πετάμε τα εσωτερικά), αφαιρούμε το δέρμα και τα φτερά (πετάμε και αυτά) και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Κόβουμε το κεφάλι και το μάτι που είναι προσαρτημένο στα πλοκάμια και τα πετάμε. Πλένουμε τα πλοκάμια κάτω από τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια για περίπου 2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1/2 φλιτζάνι νερό και 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα ρυζιού στα 2/3 της χωρητικότητας κάθε σώματος.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμάρια και από τις δύο πλευρές για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

Σχετικό Προϊόν