Ψητά αβοκάντο με τραγανά ρεβύθια και σάλτσα ταχίνι.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ  σε μέτρια / υψηλή θερμότητα.

Επαλείψτε τα ρεβύθια με τo ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα και  αλάτι-πιπέρι.

Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε λαδόκολλα και ψήστε στο γκριλ για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ραντίστε ξανά τα ρεβύθια με ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Ψήστε για άλλα 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση,  αφαιρέστε το κουκούτσι και μέρος από την ψίχα ώστε να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη τρύπα. Πασπαλίστε τα αβοκάντο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα με τη σάρκα κάτω στην σχάρα και ψήστε μέχρι να δημιουργηθούν ωραίες ραβδώσεις.

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε το αγγούρι, τις ντομάτες , λίγο λάδι, αλάτι , πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά.

Τοποθετήστε την πάστα ταχίνι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαζάκι, κλείστε το και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και λείο.

Βάλτε το μείγμα αγγουριού σε κάθε αβοκάντο,  με 1 κουταλιά της σούπας ρεβύθια και περιχύστε με τη σάλτσα ταχίνι.

Σχετικό Προϊόν