Κόκκινες φακές σούπα με παντζάρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, θερμαίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις κόκκινες φακές, τα παντζαρια  σε κύβους, τα καρότα σε κύβους και το ζωμό. Μολις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τα υλικά  να κρυώσουν. Στη συνεχεια τα βαζουμε όλα  σε μπλέντερ και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν  κρέμα. Δοκιμάστε και προσθέστε καρυκεύματα ανάλογα με την προτίμηση σας για, ή ακόμα προσθέστε μια καυτή σάλτσα πιπεριάς. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή κούπες.

Ανακατέψτε το γιαουρτι με λίγο κύμινο, χυμό λεμονιού και αλάτι και βάλτε μια κουταλιά στο κέντρο κάθε πιατου της σούπας.

Σχετικό Προϊόν