Tacos με φακές ψιλές και τσίλι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις 3αλφα Φακές Ψιλές Λάρισας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το φύλλο δάφνης. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και συνεχίσουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις φακές.

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη, την τομάτα κονκασέ και τις φακές.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το μπούκοβο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

 

Για το στήσιμο

Γεμίζουμε τα tacos με το μείγμα των φακών και γαρνίρουμε με αβοκάντο, τοματίνια, μαϊντανό και χυμό από το λάιμ.