Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα καπάκια τους.

Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους σπόρους, αν υπάρχουν. Αφαιρούμε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού ώστε να πατάει καλά στο ταψί και τοποθετούμε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα μαζί με το πλιγούρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, μαζί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.

Βράζουμε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε ρίχνοντας τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το πλιγούρι, τη μυζήθρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αυγό και το δυόσμο και ρίχνουμε ανάλογο αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού και τα γεμίζουμε όλα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχετικό Προϊόν