Λευκή φασολάδα με πράσο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα μέτρια φασόλια σε νερό όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε για 40 λεπτά σε καινούριο καθαρό νερό. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο, τα καρότα και το σέλερι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα δαφνόφυλλα, το ζωμό, αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα φασόλια μας. Θέλουμε να χυλώσει η φασολάδα μας για τέλειο αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και κρουτόν.