Φακές κοκκινιστές με καρότο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά και στη συνέχεια βράζουμε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Στραγγίζω και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα  2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο των λαχανικών και τελευταίες τις στραγγισμένες φακές.

Συμπληρώνουμε νερό να καλύπτει τα υλικά 2 δάχτυλα και σιγοβράζουμε τις φακές  για 45 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά ανά διαστήματα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας για τελευταία φορά.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε αμέσως.

Προεραιτικά γαρνίρουμε κάθε πιάτο με λίγο ξύδι, θρυμματισμένη φέτα, μαϊντανό ψιλοκομμένο.