Φασόλια Μέτρια με χόρτα τσιγαριστά και χαλούμι

Εκτέλεση

  Βάζουμε τα 3αλφα Φασόλια Μέτρια σε ένα μπολ με κρύο νερό από την προηγούμενη μέρα. Το επόμενο πρωί, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που τα σκεπάζει 4 δάχτυλα. Αν χρειαστεί έξτρα νερό, προσθέτουμε βραστό νερό. Βράζουμε για 1 ώρα, ξαφρίζοντας ανά τακτά διαστήματα. Παράλληλα πλένουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) με το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα χόρτα και τα μαραίνουμε καλά – περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα 3αλφα Φασόλια Μέτρια. Τέλος, προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ψήνουμε το χαλούμι σε σχαροτήγανο ή -αν δεν έχουμε- σε ένα απλό τηγάνι. Στήνουμε το πιάτο σερβίροντας τα 3αλφα Φασόλια Μέτρια με τα χόρτα και μια φέτα χαλούμι σε κάθε πιάτο. Ολοκληρώνουμε το πιάτο μας με χυμό και ξύσμα λεμονιού.
Σχετικό Προϊόν