Σαλάτα με φακές και τόνο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις 3αλφα Φακές Ψιλές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το φύλλο δάφνης. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις  3αλφα Φακές Ψιλές.

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις  3αλφα Φακές Ψιλές και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε τις φακές και τις σουρώνουμε.

Μεταφέρουμε τις  3αλφα Φακές Ψιλές σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τοματίνια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τις φακές. Προσθέτουμε και τον τόνο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το λευκό μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσιν και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε απευθείας.

Σχετικό Προϊόν