Σαλάτα με σιτάρι, ανθότυρο και παντζάρι

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τον 3αλφα Σίτο Σκληρό Αποφλοιωμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό και τον αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και τον αφήνουμε να μουλιάσει τουλάχιστον για 3 ώρες.

Ξεπλένουμε τον 3αλφα Σίτο Σκληρό Αποφλοιωμένο και τον βράζουμε για 60 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας. Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας τον βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση για 120 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Κόβουμε το πατζάρι και το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τον βρασμένο 3αλφα Σίτο Σκληρό Αποφλοιωμένο, περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει και τέλος προσθέτουμε το πατζάρι και το ανθότυρο.

Σερβίρουμε απευθείας.