Βιολογική ΚινόαΒιολογική Κινόα

Η κινόα ή κουϊνόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων των ταξιανθιών και των καρπών της.

Είναι συγγενικό φυτό με το σπανάκι και τον αμάρανθο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική όπως ακριβώς και το ρύζι προσφέροντας επιπλέον θρεπτική αξία σε κάθε γεύμα.

Αποτελεί πηγή εδώδιμων ινών και ως πηγή μαγγανίου και φωσφόρου συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Είναι πηγή πρωτεϊνών που συνεισφέρουν στη διατήρηση και αύξηση της μυικής μάζας.

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ δεν περιέχει σάκχαρα και αλάτι.

Δεν περιέχει γλουτένη από τη φύση της.

Διατροφικά Στοιχεία ανά 100gr:

Ενέργεια 130kcal/546kj
Λίπος 2,4 g
Κορεσμένα 0,3 g
Μονοακόρεστα 0,8 g
Πολυακόρεστα 1,3 g
Υδατάνθρακες 21 g
Σάκχαρα 0,5 g
Εδώδιμες Ίνες 3,4 g
Πρωτεΐνες 4,4 g
Σίδηρο 1,47 mg
Φώσφορος 154 mg
Μαγγάνιο 1,30 mg
Μαγνήσιο 72,5 mg
Κάλιο 24,8 mg
Ασβέστιο 185 mg
Ψευδάργυρος 185 mg
10% των ΠΠΑ

Διατροφικά Στοιχεία ανά 200gr:

Μοιραστείτε: