Ρυζόγαλο με σύκα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, τα ξυλάκια κανέλας και τη βανίλια σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σύκα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε τα σύκα με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Προσθέτουμε το ρύζι στο γάλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό εάν το γάλα πήξει πριν ψηθεί τελείως το ρύζι .Ιδανικά θα πρέπει να διατηρεί λίγο κρεμώδη υφή στο τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τοποθετούμε τα σύκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Περιχύνουμε τα σύκα με το μέλι και ψήνουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να καραμελωθούν και να  δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, βάζοντας από πάνω τα σύκα. Πασπαλίζουμε από πάνω μερικά καρύδια ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού.

 

Σχετικό Προϊόν