Ριζότο κολοκύθας

Εκτέλεση

Πλένουμε τις κολοκύθες. Κόβουμε ένα καπάκι και με ένα κουτάλι, αδειάζουμε τα σπόρια. Αδειάζουμε επίσης και κρατάμε την ψύχα, την οποία  τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα, από πάνω ρίχνουμε φρέσκο δενδρολίβανο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στους 200 °C στον αέρα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αρκετά η κολοκύθα.

Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε το δενδρολίβανο κρατάμε μία ποσότητα στην άκρη και  πολτοποιούμε την υπόλοιπη σε ένα μπλέντερ μαζί με το μισό βούτυρο, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος και απαλός πουρές.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι για να μαλακώσει και μόλις πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και μόλις απορροφηθεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά και σε μικρές δόσεις τον ζωμό, ώστε να καλύπτεται ίσα ίσα το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια.

Μετά τα πρώτα 6 λεπτά, προσθέτουμε τα κυβάκια της κολοκύθας και συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Στα επόμενα λεπτά προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Συνολικά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, μέχρι να έχει χυλώσει, αλλά να είναι al dente το ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις κολοκύθες μας, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Σχετικό Προϊόν