Μπάλες ρυζιού κολοκύθα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το ρύζι, το χυμό της κολοκύθας και του καρότου, το νερό και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ραντίστε ελαφρά τα χέρια σας με νερό, για να μην κολλήσει το ρύζι  και τυλίξτε το πορτοκαλί ρύζι σε σφαίρες μεγέθους μπάλας του γκολφ με τα χέρια σας, σχηματίζοντας μικρές κολοκύθες.

Κόψτε τις ελιές καλαμάτας σε τρίγωνα και καμπύλες γραμμές για να δημιουργήσετε τα μάτια και το στόμα της κολοκύθας. Κόψτε το κλωνάρι σέλερι σε μικρά κομμάτια για την κορυφή της κολοκύθας και είναι έτοιμα!

Σχετικό Προϊόν