Μυδοπίλαφο με ρύζι Basmati

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα μύδια σε σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια ανοίξουν στο πλύσιμο, τα πετάμε. Αφαιρούμε τα μουστάκια τους με τα χέρια ή με μαχαίρι, τρίβουμε καλά το κέλυφος με βούρτσα και τα ξεπλένουμε ξανά μέσα στο σουρωτήρι.
Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε τα καθαρισμένα μύδια, το νερό και το κρασί. Ανάβουμε δυνατή φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανοίξουν πιο εύκολα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο, όσα μύδια παραμείνουν κλειστά, τα πετάμε. Στραγγίζουμε τα μύδια και κρατάμε δυο φλιτζάνια από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν. Αν τυχόν έχει ακαθαρσίες, τον περνάμε από τουλπάνι.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό των μυδιών και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά, μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Αφήνουμε το μυδοπίλαφο να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!

Σχετικό Προϊόν