Κλασσική θρεπτική κοτόσουπα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα μαζί με τα κομμένα λαχανικά.

Σκεπάζουμε με νερό ώστε να το καλύπτει τελείως και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ξαφρίζουμε αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα σκεπάζουμε ώστε να τα διατηρούμε ζεστά.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από το ζωμό, και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι να μαγειρευτεί,

προσθέτοντας  αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα για να κοπεί ο βρασμός.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο προσθέτουμε το  χυμό λεμονιού, το ξύσμα τους και το κορν φλαουρ.

Ενώ χτυπάμε με το σύρμα, παίρνουμε λίγη σούπα από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών.

Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά τα υλικά.

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο λίγο κοτόπουλο και τα λαχανικά μας.

Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Σχετικό Προϊόν