Χοιρινό με κολοκύθα στην κατσαρόλα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 – 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού  και νερό τόσο ώστε ίσα να καλυφθούν τα υλικά, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50’ με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, το καρότο, το μοσχοκάρυδο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά, ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 ‘. Τέλος, προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε το χοιρινό με κολοκύθα και γαρνίρουμε με διαγώνιες ροδέλες από το πράσινο μέρος του πράσου.