Φακόρυζο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές, τη δάφνη και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βρασμένες φακές με το ζωμό τους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της κατσαρόλας, περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο λάδι τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.

Βάζουμε το φακόρυζο σε πιατέλα, ρίχνουμε στο κέντρο τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.