Σαλάτα με ρεβύθια χονδρά, γλυκοπατάτα και σος ταχίνι

Εκτέλεση

Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, πλένουμε τα 3αλφα Ρεβύθια Χονδρά και τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Το πρωί της επόμενης μέρας, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης μέσα σε ένα σουρωτήρι. Τα βάζουμε ανάμεσα σε 2 βαμβακερές, καθαρές πετσέτες και τα τρίβουμε για να αφαιρεθούν τα φλούδια τους. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό για να σκεπαστούν καλά από πάνω. Βράζουμε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κυβάκια γλυκοπατάτας. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και τα 3αλφα Ρεβύθια Χονδρά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ταχίνι με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο τα πράσινα λαχανικά. Από πάνω προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα με τα ρεβίθια και τη σος από ταχίνι. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με σουσάμι.

Σχετικό Προϊόν