Σούπα βελουτέ με κόκκινες φακές και καρότα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το κύμινο και το μπούκοβο για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα καρότα, τις φακές, αλάτι, το ζωμό και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και τα καρότα.

Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με το μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο γιαούρτι και το ανακατεύουμε ελαφρώς. Με αυτό γαρνίρουμε μια κουταλιά σε κάθε πιάτο, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Σχετικό Προϊόν