Πικάντικη σαλάτα ψητής κολοκύθας με φακές

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 κ.σ μουστάρδα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ  λεμόνι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κύβους της κολοκύθας και των καρότων κ τους περιχύνουμε με το μείγμα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 περίπου λεπτά. Στα τελευταία 10’ βάζω και το κρεμμύδι να ψηθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το dressing της σαλάτας, χτυπάμε  2 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο κ 2 κ.σ. λεμόνι. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά με τις φακές και τα φύλλα ρόκες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα σαλάτα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.