Χούμους παντζαριού από Ρεβύθια Χονδρά

Εκτέλεση

Το βράδυ της προηγούμενης μέρας πλένουμε τα ρεβύθια και τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης μέσα σε ένα σουρωτήρι. Τα βάζουμε ανάμεσα σε 2 βαμβακερές, καθαρές πετσέτες και τα τρίβουμε για να αφαιρεθούν τα φλούδια. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό για να σκεπαστούν καλά από πάνω. Βράζουμε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε. Τα μεταφέρουμε μέσα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το παντζάρι, το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι, το χυμό λεμόνι και λίγες κουταλιές της σούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Ραντίζουμε από πάνω με έξτρα ελαιόλαδο και διακοσμούμε με μερικά ρεβίθια, μπούκοβο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.