Χούμους κόκκινης φακής

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση. Σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές  να απορροφήσουν όλο το νερό, περίπου 10-15 λεπτά.
Βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ξύνουμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπλέντερ αν χρειαστεί και ξαναχτυπάμε.

Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη καπνιστή πάπρικα πριν το σερβίρουμε.

Σχετικό Προϊόν