Φασόλια Μέτρια Θεσσαλονίκης λεμονάτα με πιπεριές

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα 3αλφα Φασόλια Μέτρια σε ένα μπολ με κρύο νερό από την προηγούμενη μέρα.

Το επόμενο πρωί, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό που τα σκεπάζει.

Βράζουμε για 60 λεπτά περίπου (το αλάτι το προσθέτουμε τα τελευταία 10 λεπτά). Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο . Προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αναμειγνύουμε μαζί με τα φασόλια προσθέτοντας το ξύσμα από το λεμόνι και το χυμό του και έξτρα λάδι αν χρειάζεται.

Καρυκεύουμε με αλάτι , πιπέρι και σερβίρουμε.