ΦΑΚΕΣ ΜΑΥΡΕΣ BELUGA

Οι Φακές beluga είναι μαύρες, μικρές, λαμπερές  και  έχουν σχήμα χάντρας   όπως ακριβώς και το  χαβιάρι Beluga. Είναι το ίδιο θρεπτικές όπως και οι πράσινες φακές. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη ποικιλία  για τον Έλληνα  μπορεί όμως να δώσει ποικιλία στην  διατροφή του. Μπορείτε να τις κάνετε σούπα , να τις προσθέσετε σε κρύες σαλάτες ή να τις κάνετε συνοδευτικό για  τα πιάτα σας. Βράζουν εύκολα , είναι εξαιρετικά νόστιμες και ευκολοχώνευτες.

 

 

 

 

 

ΦΑΚΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ

 

Οι κόκκινες φακές έχουν έντονο πορτοκάλι χρώμα και στο  σχήμα μοιάζουν με την φάβα και το μπιζέλι. Είναι το ίδιο θρεπτικές όπως οι πράσινες και οι μαύρες φακές. Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες , φυτικές ίνες και σίδηρο. Βράζουν γρήγορα, δίνουν μια ελαφρώς πιο γλυκιά και απαλή γεύση σε σχέση με τις  πράσινες φακές και χωνεύονται ευκολα. Είναι ιδανικές για υπέροχες βελουτέ σούπες και ταιριάζουν πολύ με τζίντζερ , κύμινο, κάρρυ και κουρκουμά.

 

 

 

Όποιο και εάν είναι  το χρώμα της φακής ειτε μαύρο, είτε κόκκινο , είτε πράσινο η φακή έχει πλούσια διαθρεπτική  αξία και πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον δυο φόρες την εβδομάδα στο τραπέζι μας.