Σοκολατένιο κέικ από κινόα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό και τη σουρώνουμε. Βράζουμε σε αναλογία  1:2 κινόα-νερό, για 10-15 περίπου μέχρι να πιεί τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170° στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τη μαγειρεμένη  κινόα, τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου (ή το προτιμώμενο γάλα), το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, ξύνοντας τις πλευρές και ανακατεύοντας ξανά, αν χρειάζεται.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170°  αέρα για 40 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

 

Σχετικό Προϊόν