Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα

Εκτέλεση

Κόβουμε το επάνω μέρος των κολοκυθιών δημιουργώντας ένα καπάκι και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι, την οποία κρατάμε στην άκρη. Τα τοποθετούμε ανοιχτά στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το εσωτερικό των κολοκυθιών, τη ντομάτα, το καρότο, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά . Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο, 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε την κινόα που έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά με ένα κουτάλι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια προσθέτουμε 1 κούπα νερό και ραντίζουμε τα γεμιστά με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο στον αέρα για 45-50 λεπτά.

 

Σχετικό Προϊόν