Σαλάτα για το ρεβεγιόν με Φακές Beluga

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις Φακές Beluga 3αλφα και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια σουρώνουμε τις φακές και αφαιρούμε το κρεμμύδι.

Τις περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους κολοκύθας και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικο με ελάχιστο ελαιόλαδο

Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια κρατώντας μερικές φέτες για τη διακόσμηση

Κόβουμε την Gorgonzola σε μικρά κυβάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φάκες, τη σαλάτα (λάχανο – καρότο) τους κύβους αβοκάντο και Gorgonzola, το σοταρισμένο λουκάνικο, τα τοματίνια και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Διακοσμούμε με τις φέτες αβοκάντο που κρατήσαμε και το ρόδι.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σαν σαλάτα στο κέντρο.

Μπορείς να σερβίρεις σε ένα μεγάλο μπολ σαλατας ή ατομικά σε μικρά μπολάκια ξεκινώντας το δείπνο.

Σχετικό Προϊόν