Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160˚C για 10 περίπου λεπτά . Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, κρατώντας τα καπάκια.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το φαγόπυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά και το 1/2 φλ. χυμό ντομάτας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψί, τις γεμίζουμε με το μείγμα, κλείνουμε με τα καπακια τους, περιχύνουμε επάνω τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας στον οποίο βάζουμε λίγο νερό, ρίχνουμε απ’ έξω λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλος, ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 1½ ώρα.

 

Σχετικό Προϊόν