Φάβα με κινόα και μανιτάρια

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράστε την φάβα κομμένη με 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσει, 25 έως 30 λεπτά, προσθέτοντας  αλάτι προς το τέλος του βρασμού. Στραγγίστε και αφήστε τη στην άκρη.

Ξεπλύνετε καλά την κινόα και στραγγίστε τη. Βάλτε τη σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με περίπου διπλάσια την ποσότητα σε νερό (ή ζωμό λαχανικών για μια πιο πλούσια γεύση). Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το καπάκι για να διατηρηθεί ζεστή.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, φρέσκο ​​πιπέρι, μέχρι να πάρουν  χρώμα.

Ανακατέψτε τα πάντα μαζί, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού, περισσότερο ελαιόλαδο και αλάτι κατά προτίμηση.

Μπορείτε να προσθέσετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα των πιάτων αν θέλετε.