Ρύζι τύπου Αμερικής με γαρίδες

Υλικά

½ κιλό Ρύζι τ. Αμερικής 3αλφα

4 ποτήρια ζωμός από τις γαρίδες

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 φακελάκι σαφραν

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, αφήνετε το κεφάλι και βγάζετε την άμμο από τη ράχη τους. Βράζετε τα κελύφη τους και κρατάτε το ζωμό τους. Σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις ξανθύνει σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το ρύζι, το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.