Ρύζι Jasmine με καραβίδες & σαφράν

Υλικά

500γρ. Ρύζι Jasmine 3αλφα

1 ½ κιλό καραβίδες

4 ποτήρια νερό ή ζωμός

½ κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μάραθος

1 φακελάκι σαφράν

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Αφαιρείτε από τις καραβίδες τα κελύφη και την άμμο από τη ράχη, αφήνοντας τα κεφάλια. Βράζετε τα κελύφη και κρατάτε το ζωμό τους. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μάραθο, ρίχνετε τις καραβίδες, τον ζωμό, το σαφράν, αλάτι & πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.