Ρύζι Basmati με ξηρούς καρπούς

Υλικά

500γρ. Ρύζι Basmati 3αλφα

4 ποτήρια ζωμός κρέατος

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

½ κούπα κουκουνάρι

½ κούπα αμύγδαλα χωρίς φλούδα

½ κούπα φυστίκια Αιγίνης

Λίγα δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Σοτάρετε το ρύζι με τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν (εάν θέλετε σοτάρετε και λίγο φιδέ), ρίχνετε το ζωμό ζεστό, το ρύζι αλάτι & πιπέρι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι ν’ απορροφηθούν τα υγρά.