Ρύζι άγριο με Parboiled και χοιρινό

Υλικά

500γρ. Ρύζι άγριο με Parboiled 3αλφα

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες

1 κούπα κρασί

2 κούπες χυμός πορτοκάλι

½ κούπα ελαιόλαδο

4 κούπες ζωμός κρέατος

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

½ κούπα κουκουνάρι

Λίγα δαμάσκηνα

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Μαρινάρετε το κρέας (3 – 5 ώρες) με το λάδι, τον χυμό, το κρασί, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Βγάζετε το κρέας από την μαρινάτα και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε την μαρινάτα ξανά στο κρέας & σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει. Σοτάρετε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, το ρύζι και τα ρίχνετε με το ζεστό ζωμό στο κρέας, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.