Ρύζι 8′ Parboiled με γαρίδες πικάντικες

Υλικά

250 γρ. Ρύζι 8΄ Parboiled 3αλφα

8-10 γαρίδες Νο 2

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

½ κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο

Φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός

Κουκουνάρι

Ταμπάσκο

Λίγο ξύδι

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Ζεματίζετε τις γαρίδες για 5΄ σε βραστό νερό με λίγο αλάτι & ξύδι. Στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κελύφη και αφήνετε τα κεφάλια. Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι, σκόρδο ,κουκουνάρι και την μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το κομμένο ντοματάκι. Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄, βάζοντας σταγόνες ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 2 κούπες νερό και το ρύζι και σιγοβράζετε για 10΄. Σερβίρετε ζεστό με ψιλοκομμένο βασιλικό.