Ρεβύθια με ρύζι

Υλικά

250gr. ρεβύθια αποφλοιωμένα 3αλφα

1 νεροπότηρο ρύζι τ. αμερικής 3αλφα

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 ποτήρι ντοματοχυμός

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Πλένετε καλά τα ρεβύθια και τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τρυφερά τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους. Ξαναβάζετε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα μαζί με 3 νεροπότηρα από το ζουμί. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το λάδι, αλατίζετε και πιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να τραβήξει τα τελευταία του υγρά και σερβίρετε σε πιατέλα.