Πράσινη μπιζελόφαβα

Υλικά

500gr. μπιζέλι κομμένο 3αλφα

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλα

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Πλένετε καλά τα μπιζέλια με άφθονο κρύο νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σκεπάζοντάς τα κατά 2 δάχτυλα με χλιαρό νερό. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι. Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν πουρές. Ρίχνετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί, κατά το βράσιμο προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνετε τη μπιζελόφαβα σε πιατέλα και την αφήνετε να χλιαρέψει. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με ελαιόλαδο τα σπιρτόξυλα του κρεμμυδιού μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Περιχύνετε την πράσινη φάβα και σερβίρετε σε μπωλ.