Παραδοσιακή Φασολάδα

Υλικά

½ κιλό φασόλια χονδρά Ολοκληρωμένης Διαχείρισης 3αλφα ή

½ κιλό φασόλια μεγαλόσπερμα Πρεσπών ΠΓΕ 3αλφα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα

Σέλινο

1 ποτήρι νερού τοματοχυμός

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένετε. Τα βάζετε στην κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, αλλάζετε το νερό με άλλο βραστό νερό. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα σε φέτες και τα βράζετε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε τον τοματοχυμό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε μέχρι να χυλώσουν.