Μπιζέλια Πηλίου

Υλικά

1/2 κιλό μπιζέλι 3αλφα κομμένο

2 κύβους ζωμό κρέατος

1 φλιτζάνι λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότα, σέλινο, μαϊντανό)

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλιτζάνι λάδι

Τρόπος μαγειρέματος

Μουλιάζετε τα μπιζέλια για 2 ώρες. Τα σκεπάζετε με νερό σε κατσαρόλα, βάζετε τους 2 κύβους και τα λαχανικά. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι και όταν βράσουν τα στραγγίζετε. Περνάτε τα μπιζέλια από το μύλο, τα βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Αραιώστε τον πουρέ με λίγο ζωμό που έβρασαν τα μπιζέλια και αφήστε τον να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει λείος.