Κουκιά Ριγανάτα

Υλικά

1/2 κιλό κουκιά 3αλφα

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

1 ποτήρι νερού τοματοχυμό

ή 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κύβους ζωμό κρέατος

3αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

Αφαιρείτε από τα κουκιά τη μαύρη μύτη. Τα μουλιάζετε για 12 ώρες. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά. Μετά τα σουρώνετε. Σωτάρετε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, ρίχνετε την ντομάτα, τους κύβους, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι. Προσθέτετε τα κουκιά και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος προσθέτετε την ρίγανη.